U bent hier

Nieuwe groep ROZE+ gaat van start!

We stellen trots onze jongste telg ROZE+ voor. De groep is er voor de al wat rijpere holebi's en transgenders en trapt dit najaar af met vier activiteiten. Deze maand gaat hun vuurdoop door.

Zondag 13 september brengt onze nieuwste groep een geleid bezoek aan het huis van kunstenaar Frank Steyaert in Gent. Sinds het huis afgebeeld werd in de Engelstalige Michelin-gids en in Japanse reisgidsen, werd het een vaak gefotografeerde toeristische attractie. Het werd ontworpen door het duo Dirk en Frank Steyaert en fungeert als woning en tentoonstellingsruimte van de beeldend kunstenaar.

Steyaert geniet internationale bekendheid als beeldend kunstenaar – keramist. Zijn werken bevinden zich in vele musea wereldwijd en onlangs verscheen een monografie met een overzicht van zijn artistieke loopbaan. De kunstenaar laat ROZE+ straks meegenieten van zijn leefwereld: zijn architecturale projecten in de buurt, zijn huis met het unieke 15e-eeuwse interieur, zijn werken en zijn kunstverzameling (waarvan 80 werken vorig jaar tijdelijk tentoongesteld werden in het cultuurcentrum van Mons).

ROZE+ verzamelt om 14u in onze Salons voor een onthaal met taart en koffie. Daarna wandelen ze samen naar de Tinnenpotstraat (ongeveer 10 min). De rondleiding ter plaatse zal ongeveer een uur in beslag nemen. Nadien kan er nagepraat worden bij een kop koffie.

Inschrijven kan via een mailtje naar [email protected].
Er wordt een bijdrage gevraagd van €3 per persoon.

Meer informatie over ROZE+ en hun startactiviteit kan je vinden op Facebook.