U bent hier

Wel Jong

 

"Wel Jong is een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Dat is onze missie!"
 

De jongerengroepen 

Van Oostende tot Hasselt je komt overal lokale groepen voor holebi-jongeren tegen. Holebi-jongerengroepen organiseren wekelijks activiteiten en/of een jongerencafé. Afwisselend zijn er ontspannende, culturele, vormende en informatieve activiteiten. 
 

Activiteiten van Wel Jong

Hun teams: Min19 - CampZ - Flamingo's - Acantha - T-jong - Ctrl-T - T-Squad - T-Birds - VG - Spectrum Leuven - Mixed - Jabari - Basta - Phao - Queers & Allies - Youth4Equality - PAARS - Out For The Win - Inderdaad - &of
 
WJNH heeft o.a. een aparte Min19-werking voor scholieren die elke schoolvakantie maar ook tijdens het schooljaar in een andere Vlaamse stad een spetterende activiteit organiseert. Aangezien holebi-jongeren steeds vroeger hun geaardheid ontdekken, is het voor scholieren leuk om eens samen te kunnen zitten met leeftijdsgenoten om op een ludieke manier elkaar en zichzelf wat beter te leren kennen. Min19 gaat ook elk jaar op kamp, waar plezier en vrienden maken centraal staat. Een weekend behoort ook tot het activiteitenaanbod. 
 
Wel Jong organiseert jaarlijks ook een aantal forummeetings en fuiven. Ook de jaarlijkse Belgian Lesbian and Gay Pride staat op het programma. Geen zin in actie, maar wil je toch meer? 
 
De website www.weljong.be krijgt dagelijks duizenden mensen op bezoek die op de hoogte willen gehouden worden van het actuele holebi-nieuws, hun dingen willen doen op het grootste holebi-forum van het land of meer willen te weten komen over de leefwereld van holebi-jongeren aan de hand van het uitgebreide informatieaanbod. 
 
 
Meer info over Wel Jong of de groepen? Vragen? Neem dan contact op via ons online contactformulier of schrijf naar Wel Jong, Kammerstraat 22, 9000 Gent - 09 335 41 87 
 
Wel Jong is erkend door de Vlaamse Gemeenschap als landelijk jeugdwerk.