U bent hier

Vrijwilliger worden

Kom vrijwilligen bij Casa Rosa!

Word jij ook graag deel van het team? Kijk snel welk team het beste bij jouw talenten past! De profielen hieronder geven een idee over wat je allemaal kan verwachten binnen het vrijwilligerswerk bij Casa Rosa. Binnenkort plaatsen we ook specifieke profielen per evenement, dus hou deze pagina zeker in de gaten. Wie weet is de volgende de perfecte match voor jou!

Team Casa Care

Onthaal
Heb jij een hart dat klopt voor mensen en een luisterend oor dat geen enkel verhaal laat vallen? Welkom bij Casa Care, de vrijwilligersgroep die zich inzet voor het organiseren en uitbaten van de onthaalwerking bij Casa Rosa vzw. Als lid van Casa Care ben je een sleutelfiguur in het bieden van een warm welkom aan individuen en organisaties.

Als onthaalvrijwilliger ben je verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van de onthaalwerking. Jouw taken omvatten onder andere het voeren van onthaalgesprekken, het bieden van een empathisch en luisterend oor, het geven van informatie…

Open Salon
Droom jij van een inclusieve gemeenschap waar welzijn en verbinding centraal staan? Word dan een sleutelfiguur bij Casa Care!

Als vrijwilliger organiseer je de ‘Open Salons’, waarbij je een veilige en gastvrije omgeving creëert om ontmoetingen te faciliteren. Daarnaast bedenk en organiseer je innovatieve projecten om het welzijn binnen de LGBTI+ gemeenschap te vergroten. In lijn met dit alles, ben je mede verantwoordelijk voor het waarborgen van een Safe(r) Space in de Salonruimte. Hierbij zorg jij ervoor dat iedereen zich welkom, gerespecteerd en veilig voelt.

Interesse? Meer informatie over Team Casa Care vind je hier.

Team Casa Actie

Steek jij graag de handen uit de mouwen? Of zet je graag acties op poten? Wil je ook meewerken aan acties en evenementen die opkomen voor gelijke kansen voor LGBTI+ personen? Dan is dit team iets voor jou!

Casa Actie bedenkt en organiseert acties, helpt bij evenementen van Casa Rosa vzw en hun partners en daar hebben we jouw handigheid en organisatietalent bij nodig! Als actieve vrijwilliger ben je de drijvende kracht achter de bruisende activiteiten van Casa Rosa. Op welke manier versterk jij het team? Ben je meer de actiebedenker, een actieondersteuner of ben je eerder de praktische organisator van ons volgende evenement?

Interesse? Meer informatie over Team Casa Actie vind je hier.

Team Casa Media

Ben je een fotograaf, videograaf, schrijver, websiteontwikkelaar…? Lees verder, want dan is Casa Media wel iets voor jou!

Casa Media is een vrijwilligersgroep binnen Casa Rosa die zich richt op het uitdenken en uitwerken en beheren van innovatieve en doeltreffende marketing- en communicatiestrategieën. Als deel van Casa Media ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van strategieën om de missie, visie en activiteiten van Casa Rosa op een effectieve manier te communiceren. Je zal werken met diverse communicatiekanalen om de doelgroepen te bereiken en te engageren.

Interesse? Meer informatie over Team Casa Media vind je hier.

Team Casa Content

mei 2023: Tijdelijke rekruteringsstop

Heb jij een passie voor inhoudelijke strategie en wil je bijdragen aan de groei van een inclusieve gemeenschap? Word dan een sleutelfiguur bij Casa Content!

Als vrijwilliger bij Casa Content ben jij de denker en doener achter de inhoudelijke ontwikkeling van Casa Rosa. Je werkt mee aan de voorbereiding en uitwerking van interne en externe beleidsnota’s, het bevragen, begeleiden en analyseren van de noden en behoeften van de LGBTI+ gemeenschap, het vertegenwoordigen van LGBTI+ belangen in acties van partnerorganisaties, het signaleren van actuele uitdagingen en het proactief uitwerken van projecten om deze uitdagingen aan te pakken. Tot slot horen en vragen we steeds graag jouw geïnformeerd en ervaren perspectief over onze projecten.

Interesse? Meer informatie over Team Casa Content vind je hier.

Team Casa Facilities

Zin om de spil te zijn van praktische organisatie en facilitair beheer? Word dan een onmisbare schakel bij Casa Facilities, waar je verantwoordelijk bent voor het organiseren en beheren van diverse aspecten binnen K22, het kloppend hart van Casa Rosa vzw.

Als vrijwilliger bij Casa Facilities ben jij de regisseur op het gebied van praktisch-logistieke zaken en facilitair beheer. Zo ben je verantwoordelijk voor de organisatie van klusjes- en onderhoudswerken in K22 en beheer je ICT-voorzieningen en de technologische infrastructuur van Casa Rosa vzw.

Interesse? Meer informatie over Team Casa Facilities vind je hier.

Hospitality Ambassadors

De Hospitality Ambassador gaat bij Casa Rosa aan de slag om de bezoekers (huurders en gebruikers van zalen en ruimtes) een warm welkom te bezorgen.

Als Hospitality Ambassador voer je enthousiast en met de nodige accurate ambiance taken uit die in teken staan van het praktische reilen en zeilen binnen K22. Het onthalen en verwelkomen van bezoekers en hen wegwijs maken in het gebouw, klaarzetten en opruimen van zalen en controleren van zalen in functie van verhuur, administratie van de zalenverhuur, behoren allemaal tot jouw capaciteiten als Hospitality Ambassador. In al deze taken word je begeleid door de Facility Manager van Casa Rosa vzw. Specifieke ervaring is een meerwaarde, geen vereiste.

Als Hospitality Ambassador krijg je bij Casa Rosa de kans om te leren en je te ontwikkelen, deel uit te maken van een dynamische organisatie en mee te groeien samen met de goedlachse collega’s.

Interesse? Meer informatie over Hospitality Ambassadors vind je hier.

Team Casa Office

Heb jij een passie voor structuur en organisatie? Word dan een sleutelfiguur bij Casa Office!

Als vrijwilliger bij Casa Office ben jij de beheerder van de fundamenten van Casa Rosa. Binnen jouw verantwoordelijkheden vallen het opvolgen van de organisatiebegroting en boekhoudkundige processen, het bewaken en beheren van de juridische statuten, reglementen en organisationele afspraken van Casa Rosa vzw, en het organiseren van bestuursvergaderingen en Algemene Vergaderingen.

Interesse? Meer informatie over Team Casa Office vind je hier.

Team Casa Vlinder

Ben jij een manusje-van-alles? Hou je van spontane acties en last-minute avonturen? Wil je graag de werking van Casa Rosa ondersteunen, maar heb je een bomvolle agenda? Dan is Casa Vlinder de vrijwilligersgroep voor jou!

Casa Vlinder vliegt uit voor allerlei taken, van het samenstellen van posterpakketten tot het uitdelen van ijsjes en stickers tot zelfs het helpen in de opbouw van evenementen.  Er is altijd wel wat te doen!

Interesse? Meer informatie over Team Casa Vlinder vind je hier.