U bent hier

Wat doen we?

Werking

Casa Rosa organiseert en ondersteunt initiatieven die inspelen op de noden van holebi’s, transgenders en hun omgeving. We organiseren verschillende en verscheidene activiteiten rond het holebi- en transgenderthema. Onze kalender kan je hier onderaan raadplegen. 

Daarnaast overkoepelt Casa Rosa een 20-tal aangesloten verenigingen die we ondersteunen, infrastructuur en een overlegplatform bieden. Deze groepen hebben ook hun eigen werking en hun activiteitenaanbod. 

Ook zijn er een aantal specifieke groepen actief bij ons. Casa Kookt is een groep holebi's die tweewekelijks samenkomt om te koken en te eten. 

We zijn het aanspreekpunt in Oost-Vlaanderen rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit en opereren als vertegenwoordiger van Oost-Vlaamse holebi’s, transgenders en hun omgeving. Hiervoor werken we nauw samen met verschillende partners: 

Internationaal zijn we vertegenwoordigd in ILGA Europe, de Europese koepel voor holebi- en transgenderverenigingen. 

Onthaal

  • Heb je vragen of twijfels over je seksualiteit?
  • Heb je nood aan een babbel? 
  • Zoek je iemand die luistert, die je aanvaard zoals je bent? 
  • Ben je op zoek naar mensen zoals jij? 
  • Wil je graag mensen leren kennen en deelnemen aan activiteiten van Casa Rosa of de aangesloten groepen? Maar je durft niet alleen te komen? 

Neem dan contact op met Casa Rosa om een individuele afspraak te maken. Je kan ook de aangesloten groepen zelf aanschrijven en ontmoeten tijdens hun praatavonden en activiteiten.

Je kan met je vragen ook altijd terecht bij de Holebifoon; Zij luisteren naar je verhaal en kunnen je doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Transgenders kunnen met al hun vragen terecht bij het Transgender Infopunt, de plek voor al je vragen rond het transgenderthema. 

Casa Rosa is eveneens een testpunt voor Swab 2 know, een nieuw HIV-preventieproject van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) dat het gebruik van een gratis en anonieme test voor HIV wil aanmoedigen. Je kan je test gratis en anoniem bestellen via de website van Swab 2 know en op ons adres laten toekomen. Meer info vind je op swab2know.be of via info[at]casarosa.be. 

Heb je dringend nood aan een gesprek omdat je denkt aan zelfdoding, of ken je iemand die aan zelfdoding denkt? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn