U bent hier

Info- en debatavond haatmisdrijven

Op 5 maart 2021 werd David Polfliet via de datingapp Grindr naar een park in Beveren gelokt en daar door drie jongeren op een gewelddadige manier om het leven gebracht. De daders zijn opgepakt en zij zullen berecht worden. Maar hoe wordt er precies omgegaan met een haatmisdrijf? En hoe wordt er geoordeeld of er een homofoob motief is?

Je komt het te weten op dinsdag 19 september. Casa Rosa organiseert een info- en debatavond rond haatmisdrijven waarin experts met elkaar in gesprek gaan over het thema.

Hier moét je bij zijn. Check alle info hieronder en via het Facebookevent.

Wat mag je verwachten?

  • Een korte infosessie: zo begrijp je beter hoe haatmisdrijven worden opgevolgd én weet je waar je terechtkan, mocht jij of iemand uit je omgeving geconfronteerd worden met geweld.
  • Een pittig debat: we nodigen verschillende experts uit om in discussie te gaan rond het thema. Zo kom je te weten wat de pijnpunten zijn in onze huidige procedures én wat er allemaal moet veranderen.

Praktisch

  • Dinsdag 19 september van 19u30 tot 21u
  • In K22 van Casa Rosa (Kammerstraat 22, 9000 Gent)
  • Inschrijven is niet verplicht (maar is wel handig voor de praktische organisatie) via deze link.

Ervaar je op één of andere manier drempels om aan dit evenement deel te nemen. Laat het ons weten in het inschrijvingsformulier. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Tot dan!