U bent hier

Gezocht: Levende boeken

Ben jij deel van de LGBTI+ beweging en heb je een - klein of groot - verhaal om te delen? Samen met jou brengen we deze verhalen graag tot leven in een Levende Bibliotheek om zo anderen te inspireren, kracht bij te zetten, en de brede maatschappij kennis te laten maken met de hindernissen en uitdagingen waar veel LGBTI+ personen mee geconfronteerd worden.

Indien je geselecteerd wordt, houden we met jou een verkennend gesprek tijdens de week van 7 november. Daarna volgt een voorbereiding van 3 korte workshops ‘je verhaal vertellen’ in lokaal De Twistappel in Bibliotheek De Krook, op woensdag 16, 23 en 30 november, telkens van 18.30u-21.30u. Deze workshopreeks volg je uiteraard gratis. Wij voorzien telkens een broodje en een drankje. De Levende Bibliotheek zal begin december doorgaan in Gent. Kosten worden vergoed.

Oh ja, voor zij die het zich nog afvragen: een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken maar echte personen en leer je meer over hun verhaal.

Geprikkeld? Vertel ons meer over jouw verhaal in een één op één gesprek en wie weet word jij binnenkort wel ontleend uit onze levende bibliotheek! Contacteer ons door een mail te sturen naar [email protected]

Opgelet: de deadline om in te schrijven is 2 november!

Een initiatief van de projectgroep Inclusieve Beeldvorming van Stad Gent, Casa Rosa, Konekt, Voem & IN-Gent.