U bent hier

Casa Rosa zoekt leden voor #TeamIedereenMee tijdens Gentse Feesten

Casa Rosa en de Stad Gent nodigen iedereen uit om deel te worden van een symbolisch krachtige beweging, #TeamIedereenMee. Het doel? Het samenstellen van een inclusief team van honderden bondgenoten die zich inzetten voor een Gent waar iedereen, ongeacht genderidentiteit, genderexpressie, seksuele oriëntatie, en seksekenmerken meetelt.

Vanaf zaterdag 15 juli zijn bezoekers van de Gentse Feesten welkom bij de stand van Casa Rosa in de Kammerstraat (op de hoek van de Belfortstraat). Tussen 15u00 en 19u00 kunnen bezoekers een foto maken bij de informatieve fotobooth, en zich aansluiten bij #TeamIedereenMee door zich in te zetten om een veilige, respectvolle en inclusieve ruimte te creëren voor alle LGBTI+ personen. De geprinte foto is een token van het engagement bij het symbolische team. Daarnaast ontvangt eenieder die wil een van de 20.000 regenboogstickers die uitgedeeld zullen worden.

Veel mensen die buiten de maatschappelijke stereotypen vallen, worden nog steeds geconfronteerd met haatdragende opmerkingen en zelfs fysiek geweld. Ondanks dat slechts een klein deel van onze samenleving deze haat uitdraagt, kent dat een negatieve impact op LGBTI+ personen. We roepen daarom iedereen op om een actieve bondgenoot te worden, om zich uit te spreken tegen LGBTI+ fobie en om een duidelijk signaal te geven dat dit gedrag niet wordt getolereerd.

Dit initiatief is niet alleen bedoeld voor bondgenoten. Personen die zichzelf identificeren als LGBTI+ worden ook aangemoedigd om hun eigen privileges te erkennen en respectvol te zijn naar andere LGBTI+ personen. Ook zij worden gestimuleerd om zich actief in te zetten tegen alle vormen van haat en geweld, zoals racisme en seksisme. 

“Met #TeamIedereenMee gaat Casa Rosa op zoek naar bondgenoten voor een stad waarin iedereen meetelt” geeft Gents schepen van Gelijke Kansen, Astrid De Bruycker aan. “Ook op onze Gentse Feesten willen we dat elke bezoeker zich veilig en gerespecteerd kan voelen. We hebben iedereen nodig om op te staan tegen haat en voor gelijke rechten.”

Naast deze campagne zorgt Casa Rosa ook voor feest en plezier tijdens de Gentse Feesten met de '10 Days of Casa Rosa'. Elke dag vanaf 15u00 worden de deuren geopend voor een scala aan activiteiten, variërend van karaoke en workshops tot gezelschapsspelen en middagconcerten. Bovendien is er de ‘Queer Feesten'-agenda, een verzameling van activiteiten tijdens de Gentse Feesten met een queer twist. "We kijken uit naar een warme, gezellige en leerzame editie van de Gentse Feesten, toegankelijk voor elke Gentenaar en bezoeker," concludeert De Bolle.

Lees hier hoe jij je kan inzetten voor #TeamIedereenMee.