U bent hier

Mijlpaal: Casa Rosa vernieuwt

Op 28, 29 en 30 november was het feest in Oost-Vlaanderen. Het Oost-Vlaams ‘roze huis’ blies immers 15 kaarsjes uit, en dat werd drie dagen lang kleurrijk in de verf gezet. De aangesloten verenigingen, çavaria, Wel Jong Niet Hetero, A-Pluss, tal van vrijwillig(st)ers en een pak sympathisanten waren allemaal van de partij!

Bijzonder deugddoend was de receptie op 28/11. Daar bevestigden Resul Tapmaz (Schepen van Gelijke Kansen van Stad Gent) en Eddy Couckuyt (Gedeputeerde voor Welzijn en Gelijke Kansen van de Provincie Oost-Vlaanderen) aan de aanwezigen het hernieuwd vertrouwen in de bestuursploeg en koers van Casa Rosa. Tot grote vreugde werd nogmaals mondeling beklemtoond dat de verdere financiële ondersteuning en inhoudelijke samenwerking geborgd zal worden.

Dit hernieuwd vertrouwen kwam er niet zomaar. Het Bestuur heeft immers zeer bewust gekozen om de samenwerking met de externe partners (o.a. Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, çavaria, A-Pluss) terug vast te grijpen. Vele gesprekken vonden plaats met als resultaat goesting om samen aan de slag te gaan, vernieuwd wederzijds respect en vooral neuzen in dezelfde richting! 

Bleef het Bestuur dan op andere vlakken stilstaan? Verre van! Er is o.a. een jaar hard gewerkt om de financiële malaise weg te werken, het zaalverhuursysteem werd gepimpt, A-Pluss kreeg dubbele ramen en daarnaast werd een denktank rond beleid opgestart. Deze denktank - vooral bestaande uit externe expertise rond onthaalbeleid, strategische denkkaders, vrijwilligerswerk, verenigingsleven en organisatieontwikkeling – wierp een scherpe blik op ‘het huis’, ging aan de slag met alle informatie en bevragingen die voorhanden was, en werkte hard aan nieuwe of aangepaste strategische doelstellingen en operationele klemtonen. Dit alles wordt uitgebreid voorgelegd op de eerstvolgende Algemene Vergadering (eind februari).    

Als grootste insteker noemt Casa Rosa zichzelf geen ‘Roze Huis’ meer, doch ‘Regenbooghuis Oost-Vlaanderen’. De eyecatcher is hierbij het nieuwe logo, dat een clevere grafische identiteit geeft aan de geografische vorm van Oost-Vlaanderen.

Dit nieuwe logo is met verve gekozen uit 25 inzendingen vanuit een vrijwilligersoproep. Het bestuur meent bij dezen het logo gevonden te hebben dat uitdraagt waar het ‘nieuwe’ Casa Rosa voor staat: modern, eigenwijs, eigentijds, strak en veelzijdig. Met de noemer ‘Regenbooghuis Oost-Vlaanderen’ is het duidelijk dat Casa Rosa zich niet alleen als hét huis van Oost-Vlaanderen wil profileren (ook omdat ze de twee Vlaamse koepels herbergt), doch ook als stek voor veelzijdigheid voor gans Oost-Vlaanderen. 

Het bestuur hoopt dan ook om op deze wijze een zachte breuk gemaakt te hebben met de negatieve connotatie die ze meedraagt uit het verleden. Casa Rosa zet in op alle positieve krachten, graag sàmen, en rekent op een frisse adem voor iedereen!

Wie hieronder de schouders wil zetten, kan dat als los-vaste vrijwillig(st)er doen, als lid van de Algemene Vergadering of zelfs als Bestuurslid. Binnenkort komt er hiervoor een gepaste oproep. Hou onze website en de Facebookpagina dus zeker in de gaten.