U bent hier

Gents Regenboognetwerk

10 jaar Gents Regenboognetwerk

Het Gentse Regenboognetwerk (GRN) brengt al 10 jaar Gentse stadsdiensten, middenveldorganisaties en andere partners bijeen rond het belangrijke thema LGBTI+ inclusie. Het doel is simpel maar krachtig: we werken samen om duurzame initiatieven van Gentse LGBTI+ inclusie te verstevigen. Als partners van het Regenboognetwerk leren we van elkaar, inspireren we elkaar en delen we kennis en ervaringen op een actieve manier.

Het begon allemaal in 2012 met een aantal kleine acties om de zichtbaarheid van LGBTI+ personen en initiatieven te vergroten. Na een reeks successen, besloten we in 2013 om het netwerk structureel te verankeren. Belangrijke spelers in de stad, zoals Amal Gent, Casa Rosa en Politiezone Gent, bundelden hun krachten en de eerste Regenboogverklaring lag op tafel in 2014. Dit markeerde het officiële begin van het Gentse Regenboognetwerk. Deze verklaring inspireerde ook andere Gentse organisaties die met het thema aan de slag gingen. In de daaropvolgende jaren stonden concrete actieplannen centraal, met als doel inclusie te bevorderen.

Ook in 2020, tijdens de pandemie, bleef het Gentse Regenboognetwerk zich inzetten voor LGBTI+ inclusie met een focus op het versterken van de mentale gezondheid en weerbaarheid van LGBTI+ personen. In 2023 namen we het motto "Iedereen Mee!" aan, om zo het brede publiek te betrekken bij het creëren van een gelijkwaardige samenleving.

Partners aan het woord

Hoe elke partner met LGBTI+ inclusie aan de slag gaat binnen de eigen organisatie, kunnen ze het best zelf vertellen. Check alle korte testimonials hier:

Doe mee!

We nodigen ook jou uit om mee te doen! Samen bouwen we aan een stad waar alle inwoners zichzelf kunnen zijn en zich volledig thuis voelen. Ontdek hier wat jij kunt doen zodat Iedereen Mee is in Gent!

Gentse organisatie en geëngageerd om mee te werken aan LGBTI+ inclusie? Mail naar [email protected]!