U bent hier

Werk- en projectgroepen

Werkgroepen

Werkgroep Evenementen

Deze werkgroep organiseert evenementen voor en rond holebi's, transgenders en hun omgeving. De opzet kan heel divers zijn: de zichtbaarheid van holebi’s en transgenders vergroten, fundraisen, ontmoeten, netwerken, ideeën uitwisselen, plezier maken... 

Een overzicht van voorgaande evenementen kan je hier vinden. Voorbeelden zijn activiteiten in de Gentse Feesten, de nieuwjaarsreceptie, een lezing, of acties naar aanleiding van Music For Life, IDAHOT of Wereldaidsdag. 

De werkgroep zorgt voor het voorbereiden, plannen, organiseren en uitvoeren van de evenementen. Draaiboeken maken, planningen opstellen en de activiteit zelf tot een goed einde brengen, het hoort er allemaal bij! 

Werkgroep Communicatie

De werkgroep ontfermt zich over alle externe communicatie van Casa Rosa. Mails, mailings, Facebook, Twitter, nieuwsbrieven, verslagen, kaartjes, folders, alles gaat door onze handen. We helpen andere werkgroepen met het overbrengen van een coherente en duidelijke boodschap.

Profiel van de mensen die we zoeken: 

  • Mensen met een vlotte pen en een creatieve geest voor de inhoudelijke boodschappen;
  • Mensen met kennis van grafische programma’s voor de opmaak van uitnodigingen, documenten en kaarten;
  • Iedereen die links naar interessante artikels over holebi- en transgender onderwerpen doorstuurt;
  • Mensen die leuke foto's nemen van events als deel van de communicatie.

Alle opdrachten kunnen eenmalig opgevuld worden, of op een meer gestructureerde en regelmatige basis. 

Werkgroep Fundraising

Casa Rosa kan niet overleven zonder steun van donateurs. De werkgroep fundraising zorgt voor het indienen van nieuwe projectaanvragen, de opvolging en evaluatie van bestaande projecten en het onderhoud van de contacten met onze donateurs.

Daarnaast plant en organiseert de werkgroep een aantal fundraisingsevenementen.

Wie kan helpen?

  • Mensen die mee willen denken over bestaande en nieuwe acties;
  • Mensen die willen helpen bij het organiseren van benefieten;
  • Mensen die willen helpen tijdens benefieten.

De vergaderingen zullen meestal ’s avonds plaatsvinden te Gent. Benefieten vinden bij voorkeur plaats in Casa Rosa.

Dit engagement varieert tussen een paar avonden in de week tot één dag per maand, afhankelijk van het evenement en de beschikbaarheid van vrijwilligers.

Werkgroep Onthaal

Casa Rosa is een open, laagdrempelig huis, waar iedereen terecht kan en welkom is. Heb je zin om een paar uur per week de permanentie in ons onthaal te doen, om mensen te ontvangen en wegwijs te maken in de wondere wereld van de LGBT's? Laat ons dan snel iets weten! 

Werkgroep Gebouw

 

Projectgroepen

Gebouw

Klusjes en opruimdagen

Casa Rosa heeft een grote zolder met heel wat materiaal. Af en toe organiseren we een opruimdag waarop we proberen zoveel mogelijk materiaal op te ruimen.

Inrichting & Decoratie

Ons huis leeft en moet er mooi en toegankelijk uitzien. De projectgroep onthaal zorgt voor de inrichting en toegankelijkheid van Casa Rosa: ze zorgen er voor dat informatie toegankelijk is voor bezoekers en dat het gezellig vertoeven is in het gebouw. Heb jij zin voor stijl, inrichting en decoratie, of steek je graag de handen uit de mouw? Dan kan je ons helpen hierbij! Schilderen, boren, knutselen, ... we doen het allemaal. 

 

Zin om aan de slag te gaan in een van deze groepen? Aarzel niet en neem snel contact op met ons!