U bent hier

Vrijwilligersjobs

Casa Rosa is een vrijwilligersorganisatie. We zijn voortdurend op zoek naar mensen die een actieve bijdrage willen leveren aan de werking van het Oost-Vlaams huis voor holebi’s en transgenders.

Benieuwd wat er allemaal te doen is? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende taken.

Is er iets die je aanspreekt, heb je andere suggesties? Aarzel niet om ons te contacteren

 

Bestuursvrijwilliger

Heb je intersse in bestuurszaken, in het inhoudelijk aansturen van het beleid van Casa Rosa? Denk je graag op middellange en lange termijn, heb je een visie en inzicht? Dan ben jij de persoon die we zoeken in onze Raad Van Bestuur of Algemene Vergadering! 

Zin om eens een Raad Van Bestuur bij te wonen, om te zien of het jou ding is? Steeds welkom! 

 

Communicatie

Onderhoud sociale netwerksites en website, plaatsen van nieuwsberichten

Casa Rosa is actief op verschillende sociale netwerksites (Facebook, Twitter) en heeft een eigen website. Deze verschillende communicatiekanalen vragen onderhoud en input. We schrijven wekelijks nieuwsberichten die we via deze kanalen verspreiden. Ook versturen we meermaals per jaar een digitale nieuwsbrief. Beschik jij over een vlotte pen, en heb je zin om mee te bouwen aan onze communicatie, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken

Fotografie

Ook beeldmateriaal is fundamenteel voor een aantrekkelijke communicatie. Daarom zoeken we vrijwillige fotografen die op onze evenementen en activiteiten leuke foto's kunnen nemen!

Schrijven persberichten

Casa Rosa verspreidt ook persberichten van haar activiteiten, evenementen en werking. 

Promotie

De werkgroep communicatie voorziet vaak flyers bij evenementen of voor de algemene werking van Casa Rosa. Vrijwilligers kunnen helpen bij het verspreiden van deze flyers of andere publicaties. 

 

Evenementen

Organisatie 

Casa Rosa organiseert regelmatig evenementen rond verscheidene LGBT-thema's. Vrijwilligers zijn welkom om mee te denken over mogelijke evenementen en ook te helpen bij de uitwerking daarvan.

Shiften aan de bar of inkom, of andere hulp tijdens een evenement

Bij veel evenementen is er tijdens of achteraf de mogelijkheid om iets te drinken. Als vrijwilliger kan je achter de bar staan. Bij evenementen waar er een kassa of controle van reservatie is, kan een vrijwilliger aan de inkom zitten om deze taken uit te voeren. Uiteraard komt er bij een evenement veel meer bij te kijken waar je als vrijwilliger kan helpen.

Promotie 

Vrijwilligers kunnen helpen bij het promoten van onze evenementen. Dit kan door flyers te ontwerpen of verspreiden, maar ook via sociale netwerken.

Opvolging inschrijvingen

Wanneer er moet ingeschreven worden voor een evenement, kan een vrijwilliger de inschrijvingen opvolgen. Dit houdt in dat er een bevestiging wordt gestuurd naar de personen die zich inschrijven en dat de limiet van aantal deelnemers in het oog wordt gehouden.

Zoeken vrijwilligers  

Op elk evenement kunnen vrijwilligers een nuttige taak invullen. Het vinden van die vrijwilligers is niet altijd even gemakkelijk.

Vertegenwoordiging Casa Rosa op andere evenementen

Indien het bestuur van Casa Rosa niet in staat is aanwezig te zijn op evenementen van partners of aangesloten groepen, kan een vrijwilliger gevraagd worden aanwezig te zijn uit naam van Casa Rosa.

 

Zaalverhuur

Opvolgen reservaties

Casa Rosa verhuurt een aantal ruimtes aan externen. Via K22.be kan iedereen een zaal in Casa Rosa reserveren. Dit systeem moet opgevolgd worden: er moet gecontroleerd worden tot welke groep de organisatie of persoon die reserveert behoort, bekeken worden of de zaal dan beschikbaar is en klaargezet kan worden, wie de deur gaat opendoen, er moet een factuur opgemaakt worden...

Klaarzetten zalen

Het klaarzetten van een zaal houdt in:

  • zorgen dat de tafels en stoelen volgens de standaard opstelling (of een andere gevraagde opstelling) staan
  • indien nodig eens vegen
  • bij sommige reservaties koffie, water e.d. klaarzetten

Jezelf opgeven als vrijwilliger voor deze functie betekent niet dat je elke keer de zaal moet klaarzetten! We verwachten wel dat je op de afgesproken momenten aanwezig bent.

Opruimen en controleren van een gehuurde zaal

Na het huren van een zaal, moet er gecontroleerd worden of de tafels en stoelen terug volgens de standaardopstelling staan, of al het afval is meegenomen, of de verwarmingen werden toegedraaid...

Sommige huurders kiezen er ook voor de opkuis door Casa Rosa te laten uitvoeren. Afhankelijk van de bezetting van de zaal, kan dit door personeel of vrijwilligers uitgevoerd worden.

Inkopen benodigdheden voor vergaderingen

Bij het huren van een zaal, kunnen er extra's gekozen worden, zoals koffie, thee en water. Deze producten moeten soms bijgevuld worden. Een vrijwilliger kan dan gevraagd worden naar de winkel te gaan.

Rondleidingen en overhandigen van sleutel

Wanneer een persoon of organisatie een zaal wilt huren op een moment dat er niemand aanwezig is in Casa Rosa, kan een vrijwilliger gevraagd worden de huurder binnen te laten en indien nodig even rond te leiden in het gebouw (toiletten, lift...). Door de huurder een badge (sleutel) van de zaal te geven, is het niet nodig heel de tijd aanwezig te zijn.

 

Gebouw

Klusjes opknappen

Het gebouw van Casa Rosa leeft en vraagt voortdurend onderhoud. We zoeken daarom mensen die ad-hoc herstellingswerken kunnen uitvoeren, hier en daar klusjes opknappen, kunnen helpen bij grote en kleine verbouwingen. Schilderen, boren, vijzen, dat soort dingen :-) 

Monitoring badgessysteem

Casa Rosa beschikt over een sleutelsysteem met badges. Deze moeten regelmatig anders geconfigureerd worden wanneer de huurders nieuw personeel aanwerven of een badge verloren gaat. Dit gebeurt met een softwarepakket.

Planten water geven

In het gebouw zijn verschillende planten te vinden. Deze vragen de nodige aandacht, water en liefde.

Onthaal

Permanentie, onthaal, E-onthaal

Casa Rosa is een open huis en we willen bezoekers zoveel mogelijk de kans geven om informatie te verkrijgen over het holebi- en transgenderthema. Ook krijgen we vaak hulpvragen. Om mensen te woord te staan, een eerste gesprek te bieden, of verder te helpen, zoeken we mensen die permanentie kunnen doen in onze onthaalruimte, die onze onthaalwerking verder vorm kunnen geven en mee uitbouwen. Ook per mail en telefonisch krijgen we veel vragen. Ben je sociaal? Hou je van menselijk contact? Ben je niet bang om mensen telefonisch te woord te staan? Dan ben jij de persoon die we zoeken! 

Administratie & Logistiek

Casa Rosa beschikt over een breed netwerk, daar komt heel wat administratie bij kijken. We zoeken iemand die onze adressenbestanden kan bijhouden en updaten, de inkomende post kan sorteren, inventarissen kan opmaken, facturen kan inscannen en sorteren, enzovoort.