U bent hier

IN PROGRESS - We Connect Project

We Connect. Over jou, mij en vooral wij! We Connect laat mensen in verbinding treden met elkaar, van elkaar leren en luisteren.

Elk (LGBTI+) individu heeft een eigen verhaal. Vele personen werden en worden geconfronteerd met de zoektocht naar zichzelf. Naar hun eigenheid en hun eigen-zijn. Het traject dat velen daarvoor afleggen is vaak mentaal en fysiek zwaar en stuit op veel onbegrip en onwetendheid. Verhalen van en over personen die een gelijkaardige situatie hebben meegemaakt zijn een sterke motivator en inspiratie voor (LGBTI+)-personen die zoekende zijn.

Aan de hand van een aantal luisterverhalen laat het Regenbooghuis Casa Rosa in samenwerking met Stad Gent en Relaas luisteraars verwonderen, doen kennismaken en nadenken over de uitdagingen waar bepaalde LGBTI+-personen voorstaan. Door verhalen te brengen die de (soms harde) realiteit brengen, maar eindigen met positieve ervaringen, moeten de verhalen inspireren en personen die zoekende zijn vooruit helpen in hun proces en andere personen laten leren over de uitdagingen van sommigen.

Vertellers - Aanmeldingen afgesloten

WAT? Voor het project We Connect zijn we op zoek naar inspirerende, pakkende, moedige verhalen van personen die worstelden met zichzelf en bepaalde acties hebben ondernomen om sterker te worden om een mini-podcastreeks te maken.

Samen met Relaas word je ondergedompeld in de wereld van storytelling en podcasts om jouw verhaal zo mooi en authentiek mogelijk te brengen. 

CONCREET? 3 workshopsessies van 3 uur, verspreid over 3 weken in maart en een opnamemoment in het laatste weekend van maart.

WIE? Ben jij deel van de LGBTI+-community en heb je een mooi verhaal om te delen? Inspireer samen met ons jouw (LGBTI+)-medemensen! 

DOEL? We willen mensen inspireren, kracht bijzetten, sterker maken en de brede maatschappij laten kennismaken met de uitdagingen en oplossingen waar veel LGBTI+ personen mee geconfronteerd worden.

WAAR? Casa Rosa Salons, Kammerstraat 22, 9000 Gent

WANNEER? Workshops op 8, 15 en 22 maart van 19u-22u, opnamedag op 26 maart van 10u-13u

HOE? Stel je in een kort (1 à 2 minuten) audio-of videofragment even voor en laat ons weten waarom jouw verhaal in onze podcast reeks moet! Dit stuur je door naar [email protected]

Kunstenaar- Aanmeldingen afgesloten

WAT? Samen met de verhalen willen wij een zitbank laten beschilderen/... door een LGBTI-artiest, onder het motto van 'voor en door de community'. Jij krijgt daarvoor (bijna) volledige artistieke vrijheid voor, laat je fantasie de vrije loop!

WIE? Een LGBTI-kunstenaar (m/v/x) die zich in de maand maart kan vrij maken

WHAT'S IN IT FOR YOU? Uiteraard een mooie vergoeding en artistieke vrijheid, maar ook een mooi stukje kunst helemaal van jou in hartje Gent! 

HOE? Stuur jouw meest fantastische, mooiste, meest kleurrijke ideeën naar [email protected]

Wij kijken er alvast naar uit!