U bent hier

Merhaba presenteert: Roots & Wings

Donderdag 21 mei is het de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit en Dialoog. Vzw Merhaba opent die dag toepasselijk de dialoog over een vaak onbesproken, intieme kant van diversiteit met de documentaire Roots & Wings. Omdat ook wij diversiteit en open dialoog hoog in het vaandel dragen, scharen we ons met plezier achter de bijzondere avond die na een tocht langs Hasselt, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Kortrijk en Brussel een laatste keer doorgaat in Gent.

Roots & Wings schetst een aangrijpend portret van vier jonge holebi’s van Marokkaanse origine, die hun vleugels hebben uitgeslaan zonder hun wortels te verliezen. Schepen Resul Tapmaz is alvast bijzonder enthousiast: “Wanneer verschillende werelden samenkomen, zijn open dialoog en wederzijds begrip onmisbaar. Ook al is dat vaak niet evident, zonder lukt het niet. De documentaire Roots & Wings toont dat mooi aan, aan de hand van vier opmerkelijke persoonlijke verhalen. Soms confronterend, vaak ontroerend – een absolute aanrader!”

Na de vertoning van de documentaire volgt een nabespreking met (ervarings)deskundigen en publiek. De avond wordt afgesloten met een receptie met optreden van het Benhsain Trio.

Het evenement gaat in Gent door in De Centrale. Deelname is gratis, maar inschrijven is gewenst. Stuur daarvoor een mail naar communicatie[at]merhaba.be, met vermelding van het aantal personen, de stad waarvoor u wenst in te schrijven en uw organisatie/instelling (indien van toepassing).

Meer info vind je op de website van Merhaba.

Karavaan - Roots & Wings gaat door in verschillende steden en sluit af in Gent. Het is een project van Merhaba vzw in samenwerking met De Centrale, FMDO, CDF vzw, FMV, PAJ, vzw AIF+, Federatie Wereldvrouwen, çavaria, Casa Rosa, en Stad Gent, met de steun van het Federaal Impulsfonds voor het migrantenbeleid.