U bent hier

HoLeMee & çavaria: informatieavond rond pleegzorg

Maandag 11 mei gaat in de bibliotheek van Eeklo een infoavond door rond pleegzorg. De gratis avond komt er dankzij een samenwerking tussen HoLeMee en çavaria.

De laatste maanden en weken gingen veel stemmen op over draagmoederschap (en het gebrek aan een wettelijke regeling), de stop voor binnenlandse adoptie... Een kinderwens en vruchtbaarheid zijn al langer niet vanzelfsprekende thema's voor holebi's en transgenders. Hoewel het geen vervanging is voor adoptie of een alternatief voor een echte kinderwens, kiezen veel holebi- en transgenderkoppels al jaren voor pleegzorg. Om duidelijk te maken wat pleegzorg wel en niet is, om de verschillende soorten pleegzorg uit de doeken te doen, om aan te geven hoe het selectieproces verloopt, organiseren HoLeMee en de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen deze informatieve avond.

HoLeMee is kort voor 'werkgroep voor holebi's en transgenders in het Meetjesland'. De holebi- en transgendervereniging uit Eeklo bestaat sinds april 2014 en werd recent op onze Algemene Vergadering aanvaard als aangesloten groep. Elke twee maanden organiseren ze op vrijdag een activiteit in hun regio. Daarnaast vormt de groep meteen de adviesraad voor de stad Eeklo wanneer het gaat over holebi- en transgenderzaken.

Registreer je voor de informatieavond rond pleegzorg door een mailtje te sturen naar Holemee1[at]gmail.com. Registratie is gratis, maar plaatsen zijn beperkt!

Meer informatie over HoLeMee vind je op Facebook.