U bent hier

IDAHOT 2022

Op 17 mei is het de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Op deze dag maken we allemaal samen een vuist tegen elke vorm van LGBTI+-foob geweld en ook dit jaar willen we dit niet onopgemerkt laten voorbij gaan. We maken er opnieuw een heus regenboogevenement van onze nieuwe posteractie en de jaarlijkse vlaggenactie.

IDAHOT Posteractie

We ontvingen meer dan 600 aanvragen voor ons sticker- & posterpakket. De aanvragen werden intussen afgesloten.

Maar niet getreurd, download onderaan jouw exemplaar van de 'je bent (graag) gezien'-poster & kleur op 17 mei jouw straat in alle kleuren van de regenboog!

Casa Rosa heeft dit ook dit jaar een kleurrijk sticker- en posterpakket voor jullie samengesteld. Met de actie van dit jaar willen we zoveel mogelijk vlaggen van de LGBTI+ gemeenschap in de kijker zetten. Daarom roept Casa Rosa iedereen massaal op om dit gratis pakket aan te vragen en samen met ons deze mooie boodschap te verspreiden.

Vraag via deze link jouw gratis sticker- en posterpakket en we sturen dit begin mei naar je op! Eens aangekomen, uitgepakt en aangeplakt, maak dan een leuke foto van de poster/sticker en deel deze op jullie sociale media-kanalen met de hashtags: #idahotbe en #jebentgraaggezien. 
Bestellen is mogelijk tot donderdag 28 april 2022.
 
Aarzel zeker niet om anderen op de hoogte te brengen van deze actie, zodat ook jouw omgeving kan deelnemen aan onze gezamelijke strijd voor een meer inclusieve maatschappij! 

Opgelet: enkel voor Oost- en West-Vlaanderen

IDAHOT Vlaggenactie

Sinds 2019 engageren alle gemeenten in Vlaanderen zich om op 17 mei de regenboogvlag te hijsen aan het stadhuis, OCMW, de gemeentelijke sporthal of bibliotheek. Ondanks de uitdagende omstandigheden die de corona periode met zich meegebracht heeft, namen alle gemeenten ook vorig jaar aan deze actie deel. Zo toonden ze dat holebi’s en transgender personen zich thuis mochten voelen in hun gemeente en sprak men zich uit tegen elke vorm van discriminatie. Ook dit jaar roepen wij steden en gemeenten op om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen.

Op IDAHOT.be kan deelname van je gemeente aan deze actie bevestigd worden.  Tijdige registratie helpt ons het overzicht van de deelnemende gemeenten te bewaren en daarover correct te rapporteren aan de pers en het departement gelijke kansen van de Vlaamse Gemeenschap. De uiterste deadline voor de registratie is woensdag 11 mei 2022.

Vergeet niet om een foto van jullie wapperende vlag door te sturen naar [email protected] en te delen op de sociale media pagina van jullie gemeente met de hashtag #idahotbe. Zo kunnen de inwoners zien dat ze in een LGBTI+-vriendelijke gemeente wonen. Tag Casa Rosa zodat wij ook alles kunnen delen op onze sociale media. Wij kijken al uit naar de mooie en kleurrijke beelden!

Wat is er te vinden op de IDAHOT website?

Buiten het registratieformulier kan je nog andere nuttige informatie en advies op de website terugvinden, zoals:

  • Een overzichtskaart per provincie met de deelnemende gemeenten
  • Ons regenboogmenu met tips die jullie kunnen gebruiken om het regenboogbeleid van uw gemeente over verschillende beleidsdomeinen heen te versterken
  • Een regenboog-checkbox met enkele gemakkelijk te implementeren voorstellen specifiek gericht op kleine gemeenten.

Wat als je jouw regenboogvlag niet kan terugvinden?
Als je graag een nieuwe vlag voor jullie gemeente wil bestellen, kan je altijd terecht op de webshop van çavaria. Werken je liever met een bestelbon? Contacteer dan [email protected].