U bent hier

15 jaar Casa Rosa

Casa Rosa is jarig! 

Op 28, 29 en 30 november is het feest in het Regenbooghuis van Oost-Vlaanderen. En dit om twee belangrijke redenen:

Op 23 november 1999, 15 jaar geleden, werd de erfpacht tussen Casa Rosa vzw en Stad Gent getekend. En, op 23 november 2013, een jaar geleden, startte een vers verkozen bestuur die een nieuwe wind liet waaien in de werking en in het huis.

In dit feestweekend blikken we terug op de afgelopen 15 jaar. Tegelijk willen we vooruit kijken en dromen van de toekomst! Met een afwisselend programma willen we onze werking naar iedereen openstellen en iedereen verwelkomen in ons huis.

Vrijdag 28 november 2014

Kick-Off  

19h00 - 20h00 - Salons I & II

Moment waarop we met het bestuur, onze bewoners, Dhr. Schepen van Gelijke Kansen van Stad Gent, Resul Tapmaz, Dhr. Gedeputeerde van de Provincie Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt, partners & pers terugblikken op 15 jaar Casa Rosa.

Receptie

20h00 - 21h30 - Salons I & II  

Netwerkmoment waarop iedereen welkom is om samen met Casa Rosa het glas te heffen op de afgelopen 15 jaar. De receptie wordt opgeluisterd met live muziek.

Exotica

21h00 - 01h00 - Salons I & II   

Exotica! Soirée Exotique met DJ BEATGEWELT (MNM, L-Festival, Voouit, Foxville). Feestconcept van Casa Rosa dat gelanceerd werd tijdens de Gentse Feesten. Gezellig swingen met de billen en een glaasje aan de lippen om onze verjaardag te verzilveren. 

Na 01h00 kan iedereen verder feesten op SPUNK in de Vooruit. 

Zaterdag 29 november 2014

Open Huis

10h00 - 18h00 - Casa Rosa

In het kader van ‘Take Care Week’ van çavaria houdt elk huis een ‘Open Huis dag’.

Naast onze eigen werking zitten ook de twee grote nationale koepels in ons huis en zullen zij ook hun kantoren open stellen voor bezoekers. Buiten deze grote vaste bewoners krijgen ook al onze aangesloten groepen de kans om hun werking voor te stellen op onze groepenbeurs.

Tentoonstelling ‘15 jaar Casa Rosa’

10h00 - 18h00  - Casa Rosa

De afgelopen 15 jaar is er heel wat verwezenlijkt in onze samenleving ter bevordering van de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders. 15 jaar LGBT-werking in Oost-Vlaanderen wordt voorgesteld op deze interessante tentoonstelling vol memorabele hoogtepunten.

Casa Kookt tvv Casa Rosa

10h00 - 18h00 - Salons I & II

Tijdens uw bezoek aan een van onze bewoners of een aangesloten groep op onze groepenbeurs kan u een natje en droogje komen nuttigen bij onze vrienden van Casa Kookt.

Zondag 30 november 2014

Denkmoment Casa Rosa 15.0

10h00 - 12h30 - Salons I & II

Vorig jaar was er denkdag 3.0 waarbij vooral gekeken werd naar wat Casa Rosa was en wat het niet deed. Op dit denkmoment willen we constructief vooruit kijken naar waar Casa Rosa in 2015 ( tot 2020) moet op inzetten en hoe we dit kunnen bereiken als vrijwilligersorganisatie.

Regenboogwandeling in Gent

14h00 - 16h30 - Inkomhal Casa Rosa

Niet enkel binnen onze muren maar ook buiten onze muren is er heel wat geschiedenis geschreven door onze beweging. In een interessante tocht doorheen onze binnenstad worden alle verloren verhalen terug boven gehaald.

Afspraak 13h45 aan de inkomhal van ons huis! 

Filmvoorstelling in Sphinx

17h00 - Sphinx

Als voorsmaakje op het Pinx festival 2015 (Holebifilmfestival Gent) wordt een holebifilm gespeeld in de filmzalen van Sphinx Cinema.

De deuren gaan open om 16u30 (voorstelling om 17u) en voor een keer hoeft u zelfs niet te betalen. Alles is GRATIS.

Sphinx vertoont in avant-première twee afleveringen van de gelauwerde Amerikaanse reeks ‘Looking’ van HBO, geschreven en geregisseerd door Andrew Haigh (‘Weekend’), over drie goeie homovrienden op zoek naar geluk en intimiteit in San Francisco.

En na de film bieden we nog een glas aan in het Sphinx-café!

(Her)openingsreceptie A-Pl+ss

Locatie: A-Pl+ss

Tijdstip: nog te bepalen

Tussen 18 en 28 november worden het interieur van A-Pl+ss onder handen genomen. Vrijdag 28 november gaat het café terug open maar op 30 november is er een receptie ter ere van de (her)opening.

Meer info over het programma op: https://www.facebook.com/casarosabe